Wie zegt dat kunst kijken inspannend hoort te zijn? Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte bewijst het tegendeel met de nieuwste tentoonstelling: Kunst kijken vanuit je luie strandstoel. Voor de StadsOase bundelt Museum voor KOR zijn krachten met die van CODA. De tentoonstelling is een audiotour die bezoekers op een laagdrempelige manier laat kennismaken met de beelden in CODA’s zomertuin. Deze kunst varieert van figuratief tot abstract, en van werken van kunsthistorische waarde (Hildo Krop, Ossip Zadkine) tot werken van Apeldoorns trots (Marije Vermeulen).

De StadsOase vindt elke zondag tot en met 21 augustus plaats op het Cultuurplein tussen CODA en Gigant.
Als je de tour doordeweeks wilt doen, kun je terecht bij de informatiebalie van CODA. Daar word je voorzien van instructies, een plattegrond en strandstoelen.
De tour duurt ongeveer 20 minuten. Je hebt een smartphone met internetverbinding nodig. Oordopjes zijn aan te raden. Eventueel zijn er koptelefoons en mp3-spelers te leen.

Nog een fijne zomer en hopelijk zien we elkaar op de StadsOase!

Het Cultuurplein tussen CODA en Gigant

Gigant